Money-knights |

סוללים דרך חדשה – חירות פיננסית לפי דרישה!

אינספייר אגח ב – “התפוצצות” ההצעה להסדר

Wednesday 13 כApr, 2011

כל כך הרבה דיברתי והזהרתי מפני האגח הזה, ואין בכוונתי לזרוע מלח על הפצעים של מי שהשקיע באגח זה – שכן בסופו של דבר – חוב צריך להחזיר!

אך הדבר היה ידוע, הצפייה להסדר והירידות שיבואו בעקבותיו (שאותם אנו רואים היום) כבר דוברו בעבר – ולכן לא צריכה להיות בכך הפתעה. ההון העצמי שלילי, גם זה היה ידוע, לחברה החזקה ברבינקטס שלה ערך ממשי, אך מימושה כמעט בלתי אפשרי. בעבר רבינקטס היתה מכונת כספים, מאז הסיכסוך שם כבר לא… ועדיין ברור שיש פוטנציאל, הבעיה (כפי שציינתי גם אז) באגח זה הוא – חוסר הודאות לגבי ערך ויכולת מימוש אמיתית – ולכן לא נכנסתי אז ואין לי כוונה להיכנס היום, לפחות עד לקבלת נתונים נוספים.

ההתבטאות האומללה של הבעלים, אבי ורטהיים, לבעלי האג”ח: “אין לנו מה לתת לכם” כפי שהוצגה בכותרת בעיתונות הכלכלית – אומרת הכל ומסמלת את המפנה הדרוש בדעת הקהל של המשקיע הישראלי הממוצע כלפי הבטחון המופרז שניתן לבעלי ההון בארצנו וחוסר הזהירות בהן גופים שונים מפזרים כספי ציבור או תומכים בהנפקות שאינן מגובות בבטחונות ופרעונם תלוי אך ורק בהצלחה עיסקית ועליית שווי של נכסים ממונפים יתר על המידה. כאילו יצאו בגלוי ואמרו למשקיעים: אם נצליח הרווח שלנו, אם לא ההפסד שלכם…

לחברת האחזקות אינספייר השולטת ברבינטקס, תדיר גן ורימוני, חוב כולל של 210 מיליון שקל – כאשר שווי אחזקותיה עומד על 87 מיליון שקל בלבד. הבעלים,ורטהיים, כבר יצא בהצהרה רשמית על כך שאינו מתכוון להכניס את היד לכיס פעם נוספת לאחר שלטענתו כבר הזרים 20 מיליון שקל ב- 2008. באסיפה שהתקיימה זה מכבר הועלו טענות בידי מחזיקי האגח כי החברה אינה מפרסמת תמיכה ורצון בכיסוי החוב על כך השיב ורטהיים: “צריך לבחון האם החברה פועלת לטובת האינטרסים של בעלי האג”ח. אם אתם חושבים שלא, תעשו מה שאתם מבינים. גם אני רוצה שתקבלו את כספכם, כי כל עוד אתם לא נפרעים, לאחזקות שלי אין שווי – ולו של אגורה”.

הוא רק שכח לציין כי השווי הראלי של ההחזקות שלו בכל מקרה שלילי ולא שווה ולו אגורה אחת ולמעשה אמר לאום מחזיקים – תקחו את החברה ופתרו אותי מצרתה של זו, או במילים עממיות יותר- בעיה שלכם!

במקרים מסוג זה אני אישית תמיד מעדיף להמתין לראות את ההצעה מאשר להיכנס לפני ולקחת סיכון מיותר (למרות הפוטנציאל התיאורטי).

שימו לב כי גם אם לבעלים אין סיבה ממשית להציל את החברה כי ההון שלה שלילי (בניגוד נגיד לחברות אחרות בהם אנו דנים), בכיסוי החוב החיצוני לאגח יכול להיות שעדיין נשאר ערך. ערך זה יש להשוות למחיר שוק נוכחי ביחס לכלל החוב ולראות האם קיים פוטנציאל

כך שגם במקרים מסוג זה לא מדובר תמיד בהפסד מוחלט. כמובן ששוב אנו חוזרים לאותה נקודה שבה לא ניתן להעריך בסבירות גבוהה את ערך הנכסים ולכן לא ניתן לעשות את החישוב – ולכן הצורך בהמתנה לנתונים נוספים.

נ.ב -לגבי הציטוט של הבעלים:

דבר ראשון זה נכון שאין לו גב כלכלי כבד, אך לא הייתי מצפה לשמוע משהו אחר בכל מקרה. אתה לא יוצא להסדר בהצהרה של גיבוי… ולמרות זאת ההתבטאות עצמה חמורה שכן היא מרמזת על גישה לגבי החוב והחובה האישית שאינה ניתנת לעקיפה (לפחות על פי החוק הנוכחי).

מה שלדעתי צריך לשים לב אליו ולא זוכה לתהודה גדולה מספיק בתקשורת הוא נושא המשכורות והתמלוגים של מנהלי חברות מפסידות. כן אנו שומעים הרבה על כמה גבוה משכורתו של זה או אחר, אך לדעתי דווקא שם זה לא מוצדק. אם אתה מצליח לייצר לי, כמשקיע, ערך, יכול להיות ששוה לי לשלם לך, אך בעלים של חברה נכשלת שלא יכול לשלם את חובותיו לא זכאי (לפחות על פי ספר החוקים שלי) למשוך מאות אלפי שקלים מהחברה כתשלום על ניהולו הכושל…

וכן יכול להיות שיבוא מי שיגיד הוא קיצץ בחצי, אך האם החצי הנותר אכן מגיע לו כאשר הוא יוצא בהצהרות מסוג זה…

ניתן לשתף או לשלוח במייל כתבה זו באמצעות לחיצה על הכפתורים, או להמשיך לקריאה של הכתבה האחרונה שפורסמה באמצעות לחיצה על הקישור הבא

אנו לאחר החגים ומתקרבים במהירות לשנת 2012, אך רגע לפני, כפי שכבר נכתב בצאט ובפורום באתר שחקן מעוף בשבועיים האחרונים – אני רוצה לעשות סקירה קצרה על מספר ניירות מדוברים.
כמובטח, לאחר תקופת החגים ולמרות העליות שכבר נרשמו יש מספר ניירות שמחירי השוק שלהם עדיין אטרקטיביים, בכתבה זו נסקור כמה מהם. להמשך קריאה לחץ כאן

כתבות נוספות בנושא כתבה זו:

  1. אינספייר אגח ב – ניתוח הצעה להסדר
  2. אינספייר אגח ב’ – המשך מעקב
  3. אינספייר אגח ב – לוח סילוקין חדש
  4. אינטרקיור – הצעה להסדר אגח
  5. סיביל יורופ וסיביל ג’רמני – מטווה להסדר
הוספת תגובה

התגובה