רפורמת קרקעות
מאת אלון | בקטגוריה נדלן, שאלות ותשובות Thursday 6 כAug, 2009ליאת רושמת לנו:
“אוקיי, יש מימון של 100% בבינלאומי לדירה נוספת להשקעה
http://www.fibi-mashkanta.co.il/mashkantaNew/site/mashkanta.asp?pi=1538&doc_id=3962
בקיצור עברתי באופן עקרוני על כל הבנקים בישראל לא קיים נכון להיום מסלול של ריבית פריים מינוס יחד עם קרן שווה אין חיה כזו – הבנקים לא פראיירים
הפירוט: בבנקים פועלים, דיסקונט, בינלאומי (אוצר החייל שייך לבינלאומי), וירושלים אין קרן שווה בכלל
בבנקים מזרחי(אדנים התאחדו איתו), קרן שווה בקבועה בלבד
לאומי יש קרן שווה לא יודעת באיזה מסלול אבל הם קשים ביותר לא מתעסקת איתם
בבנק אגוד יש קרן שווה אבל במסלול משתנה צמודה למדד בלבד”
אתר money-knights עונה:
בקשר לשאלתך על רפורמת הקרקעות:
כמות הקרקעות ש”משווקות” במנה הראשונה – 400 אלף דונם (עד 2014), ועוד כמות דומה לאחר 2014.
כמה זה 400 אלף דונם? כל גוש דן לדוגמה, או כלל הערים הגדולות בארץ (תל אביב + רחובות+ ראשון + ירושליים + באר שבע… ועודף).
לכאורה מדובר בכמות גדולה של קרקעות בטווח קצר, האם לא צפוייה ירידת מחירים?
אני טוען שלא בצורה מעותית (כן יכול וצריך להיות תיקון קל למטה) אך לא חיתוך של 50% ממחירי הדירות כפי שחלק טוענים, למה?
איפה הקרקעות? מישהו שואל את עצמו, כולנו מכירים את איזור המרכז נכון, אין בדיוק קרקעות פנויות בתל אביב (למעט פרויקטים כמו הגוש הגדול והקרייה שלדעתי האישית כבר מתומכרות פנימה). גם באיזור המרכז יש בעיה.
לדוגמה – לראשון, רחובות ונס ציונה (אני פשוט מכיר את החלק הדרומי של איזור המרכז) יש לאיפה להתרחב, אך מחירי הדירות עדיין גבוהים. אפילו אם נדרים לבאר שבע, ברור לכולם שניתן להמשיך לבנות שם במעגל מתרחב, אך בפועל מחירי הדירות שם גם עולים, לא?
אנשים תמיד ירצו לחיות במרכז העניינים, קרוב למקום העבודה ואיזורי הבילוי. סטודנטים רוצים לגור ליד מקום הלימודים וכדומה.
דברים אילו לא צפויים להשתנות בעתיד.
מעבר לכך, הקרקעות שמיועדות לבנייה ימכרו לחברות הבנייה ולקבלנים, שלאורך כל השנים שומרים על מחירי דירות גבוהים, ללא קשר לעלות רכישת הקרקע (פשוט מחכים שמחיר הקרקע יעלה ואז בונים ומאשימים כי מחיר הקרקע מייצג 50% ממחיר הקנייה).
לאפריקה ישראל לדוגמה יש מלאי קרקאות גדול יותר כעת מכל זמן בעבר, האם הם בונים אליה? לא הם ממתינים שמחיר הקרקע יעלה. השימוש והגישה לקרקעות לא צפוי להשתנות.
אם רוצים (ואני לא חושב שרוצים) שמחירים הדירות בארץ ירדו צריך להפנות כספים לשיפור התחבורה ואמצעי הגישה. אם הייתם יכולים לגור בין תל אביב לבאר שבע או חיפה (ששם אני מניח שיהיו מרבית הקרקעות לבניה של איזור “המרכז”) האם הייתם עוברים לגור שם? האם התשובה שלכם היתה משתנה אם במקביל הייתי אומר לכם כי כבר קיים (לא מובטח שיהיה עוד 5 שנים וכולם יודעים כי במקרה הטוב תמתינו 20 שנה) : רכבת עירונית שעוברת בין הרחובות שעוברת למסילה בין ערונית שמכניסה אותך לתל אביב לתחנות משותפות עם רכבת תחתית, כך שמכל מקום בעיר החדשה תוכל להגיע לכל מקום בתל אביב בתוך פחות מ-40 דקות?
היום אני נוסע מראשון להרצליה (איפה שאני גר לעומת איפה שאני עובד) וזה לוקח לי לא בזמן הפקקים 50 דקות, בזמן פקק – שעה וחצי עד שעתיים!
אני מאמין שכן.
מה עוד…
האם הבנייה אכן תוריד את מחירי הדירות במרכז? או שפשוט מחירי הדירות החדשות יהיו סבילים יותר? בו נסתכל על הפרויטק הגדול ביותר שהיה בארץ – העיר מודיעין!
הקימו עיר שלמה (ואני יודע כי אני לא מעורה בכלל הנתונים), בין תל אביב לירושלים (אני עוד זוכר את הפרסומת – 15 דקות מתל אביב…), האם מחירי הדירות במרכז ירדו? האם מחירי הדירות במודיעין הם חצי או שליש מתל אביב? האם היתה נהירה של צעירי המרכז למודיעין (כך שתל אביב התרוקנה מצעירים כמו שמדברים על מה שיקרה בעתיד)? האם היה מעבר של תעשיות ובתי עסק מאיזור המרכז ל”גוש החדש”?
בגדול התשובה לכל השאלות האילה היא – לא! ולא גדול!
האם העברת הקרקעות בצורה מסיבית יוריד את מחירי הדירות במרכז? אני חושב שלא, מה איתכם?
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=209968
בכתבה זו מביזפורטל ניתן למצוא אפילו סיבות נוספות למה ירידה במחירי הדירות מוטלת בספק.

אנו לאחר החגים ומתקרבים במהירות לשנת 2012, אך רגע לפני, כפי שכבר נכתב בצאט ובפורום באתר שחקן מעוף בשבועיים האחרונים – אני רוצה לעשות סקירה קצרה על מספר ניירות מדוברים.
כמובטח, לאחר תקופת החגים ולמרות העליות שכבר נרשמו יש מספר ניירות שמחירי השוק שלהם עדיין אטרקטיביים, בכתבה זו נסקור כמה מהם. להמשך קריאה לחץ כאן
כתבות נוספות בנושא כתבה זו: